Armut Vücut Tipi – Fit Sözlük
Armut Vücut Tipi Nedir?
Çoğu vücut tipinde olduğu gibi armut vücut tipinde de genetik önemli bir rol oynamaktadır. Vücut tipi araştırmaları 1940 yılında başlamış ve günümüze kadar şekillenmiştir. Türk toplumunda en yaygın vücut tipi armut vücut tipidir. Armut vücut tipini diğer vücut tiplerinden ayıran özellikler arasında kalça ölçüsünden daha dar omuzlar, küçüğe yakın göğüsler, ince bel ve bel oyuntusundan sonra dolgun bir kalça vardır. Armut vücut tipine halk arasında ‘’kaşık vücut tipi’’ de denebilir.

Armut Vücut Tipi Beden
Halk arasında en ideal vücut tipinin 90-60-90 olduğu düşünüldüğü için hesaplamalarımızı bu ölçüler üzerinden oranlayabiliriz. Göğüsler en fazla 85-90 arasında, kalça ölçüsü en az 98 ve üzeri, bel çevresi ise en fazla 65-68 arasında olabilir. Armut vücut tipi için farklı oranlar da mevcut 85-61-100 veya 88-65-110 gibi ölçülerle de armut vücut tipi kadın olabiliriz.

Armut Vücut Tipi Beslenme- Armut Vücut Tipi Kadın Nasıl Zayıflar?
Armut vücut tipine sahip kadın ve erkeklerin beslenirken porsiyon dışında çok büyük besin farklılıkları yoktur. Armut vücut tipinde beslenmenin temelini aslında yüksek protein ve düşük yağ oluşturur. Diyet sırasında bireylerin tatlı krizine engel olmak adına beslenme listesine mevsiminde olan meyvelerden eklenebilir. Tüm diyet süresi boyunca meyve ve sebzeler mevsiminde ve taze olmalıdır. Armut vücut tipinde yağ birikimi en fazla bacaklarda ve kalça bölgesinde olduğu için selülit oluşmaması adına kişi günde 2-2,5 litre su tüketilmelidir. Kişiler hangi vücut tipine sahip olursa olsunlar yaptıkları en büyük hata çay, kahve ve diğer içeceklerin gün içerisinde yeterli sıvı miktarını doldurduğunu düşünmeleridir. Vücutta ödem tutulmasının en büyük sebebi budur. Kişi gün içerisinde yeterli saf su miktarını mutlaka tamamlamalıdır. Tüm bu uyarılara tamamen uyulduğunda, armut vücut tipine uygun diyet yapıldığında ve egzersizle desteklendiğinde kişi başarıyla ve vücudunu yormadan istediği sonuçları alabilir.

Armut Vücut Tipine Göre Diyet Listesi
Kahvaltı
* 2 adet haşlanmış yumurta
* 1 dilim beyaz yağsız peynir
* 1 fincan herhangi bir bitki çayı

Ara Öğün
* Yarım avuç çiğ kuruyemiş

Öğlen Yemeği
* 1 porsiyon ızgara balık
* 1 porsiyon bol mevsim yeşillikli salata

Ara Öğün
* 1 su bardağı ayran veya tarçınlı ılık süt

Akşam Yemeği
* 1 porsiyon ızgara tavuk
* 1 porsiyon bol mevsim yeşillikli salata
* 1 kâse yağsız yoğurt

UYARI: Yukarıdaki diyet listesi sadece bir örnektir. Diyetin içeriği kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Diyete başlamadan önce mutlaka hekiminize danışmanız gerekmektedir.